Warsztaty: „Independence Day” – wtorek 04.07.2023
Akademia Grillowania pod Patronatem Broil King zaprasza na warsztaty
4 lipca Independence Day – najbardziej znane amerykańskie steki.
Warsztaty poprowadzi Jerzy Sobieniak.
A w programie:
New York stek – skąd ta nazwa i co to za element?
Tomahawk i cowboy stek czyli kości niezgody wśród Amerykanów.
Rib Eye – oczko w głowie wszystkich smakoszy i obowiązkowy stek na amerykańskim grillu.
Podczas warsztatów nauczysz się metod grillowania, w tym bezpośredniej i kombinowanej, a także tego jak kontrolować i utrzymywać temperaturę na grillu, wędzić i aromatyzować mięso na grillu gazowym, a także uzyskać piękną kratkę na mięsie i aromatyzować je dymem.
Dodatkowo dowiesz się jak przygotować Klasyczne amerykańskie sosy i dodatki.
Sos firmowy – jak zrobić dobry sos od podstaw?
BBQ – sos z nutą wędzenia,
domowy sos orzechowy,
domowy keczup.
Grillujemy na grillach Patrona Akademii Grillowania model Broil King Baron 490
Kuchenka boczna z palnikiem o mocy 2,7 kW, zestaw rożna obrotowego z palnikiem rożna o mocy 4,4 kW, 4 opatentowane palniki Dual-Tube™ ze stali szlachetnej o łącznej mocy 11,4 kW i 4 dwustronne ruszty żeliwne Flav-R-Cast™ to tylko niektóre z funkcji, które oferuje Broil King Baron 490. Dodatkowo, posiada on 4 aromatyzery Flav-R-Wave™ ze stali szlachetnej, 6 podświetlanych na niebiesko pokręteł, szafkę z miejscem na 11 kg butlę z gazem oraz precyzyjny termometr Deluxe Accu-Temp™. Dno piekarnika wykonane w całości z jednego odlewu aluminium, wyjmowana od przodu tacka na tłuszcz z wymienną tacką, składane i łatwe do ściągnięcia półki z możliwością blokady EZ-Lift™ oraz pokrywa komorowa pokryta emalią porcelanową ze ściankami z odlewu aluminium to tylko niektóre z dodatkowych funkcji. Zawory Linear-Flow™ zapewniają płynną kontrolę temperatury z pokrętłami 180° Sensi-Touch™. Nasz grill to gwarancja trwałości, wydajności i satysfakcji z grillowania.
Zapraszamy!
Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,
w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.
Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.
Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.
Dołącz do nas i odkryj nowe smaki!
Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i poznaj lepszą stronę grillowania!
Zapisz się na warsztaty
napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl
Independence Day?
Termin: wtorek 04.07.2023, godz. 18.00-21.00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 499 zł / os. (cena brutto)
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl