INDEPENDENCE DAY

Warsztaty: „Independence Day” – wtorek 04.07.2023

Akademia Grillowania pod Patronatem Broil King zaprasza na warsztaty

4 lipca Independence Day – najbardziej znane amerykańskie steki.

Warsztaty poprowadzi Jerzy Sobieniak.

 

A w programie:

New York stek  – skąd ta nazwa i co to za element?

Tomahawk i cowboy stek czyli kości niezgody wśród Amerykanów.

Rib Eye – oczko w głowie wszystkich smakoszy i obowiązkowy stek na amerykańskim grillu.

 

Podczas warsztatów nauczysz się metod grillowania, w tym bezpośredniej i kombinowanej, a także tego jak kontrolować i utrzymywać temperaturę na grillu, wędzić i aromatyzować mięso na grillu gazowym, a także uzyskać piękną kratkę na mięsie i aromatyzować je dymem.

Dodatkowo dowiesz się jak przygotować Klasyczne amerykańskie sosy i dodatki.

Sos firmowy – jak zrobić dobry sos od podstaw?

BBQ – sos z nutą wędzenia,

domowy sos orzechowy,

domowy keczup.

 

Grillujemy na grillach Patrona Akademii Grillowania model Broil King  Baron 490

Kuchenka boczna z palnikiem o mocy 2,7 kW, zestaw rożna obrotowego z palnikiem rożna o mocy 4,4 kW, 4 opatentowane palniki Dual-Tube™ ze stali szlachetnej o łącznej mocy 11,4 kW i 4 dwustronne ruszty żeliwne Flav-R-Cast™ to tylko niektóre z funkcji, które oferuje Broil King Baron 490. Dodatkowo, posiada on 4 aromatyzery Flav-R-Wave™ ze stali szlachetnej, 6 podświetlanych na niebiesko pokręteł, szafkę z miejscem na 11 kg butlę z gazem oraz precyzyjny termometr Deluxe Accu-Temp™. Dno piekarnika wykonane w całości z jednego odlewu aluminium, wyjmowana od przodu tacka na tłuszcz z wymienną tacką, składane i łatwe do ściągnięcia półki z możliwością blokady EZ-Lift™ oraz pokrywa komorowa pokryta emalią porcelanową ze ściankami z odlewu aluminium to tylko niektóre z dodatkowych funkcji. Zawory Linear-Flow™ zapewniają płynną kontrolę temperatury z pokrętłami 180° Sensi-Touch™. Nasz grill to gwarancja trwałości, wydajności i satysfakcji z grillowania.

Zapraszamy!

Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,

w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.

Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.

Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.

Dołącz do nas i odkryj nowe smaki!

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i poznaj lepszą stronę grillowania!

Zapisz się na warsztaty

napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

Independence Day?

Termin: wtorek 04.07.2023, godz. 18.00-21.00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 499 zł / os. (cena brutto)

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl