Wykwintny wieczór z darami morza, na którym będziemy rozkoszować się grillowaniem, wędzeniem, a także degustacją świeżych frutti di mare.
1. Sałatka z ośmiornicy, ziemniaków, kaparów, szalotki i selera.
2. Seafood cataplana.
3. Łosoś na parze z burakami sous vide i sosem z koziego jogurtu z tymiankiem.
4. Szaszłyki z krewetek, pomidorków koktajlowych i mango z sosem maślano-limonkowym.
Czas trwania warsztatów: 4 godziny
Kiedy?: w piątek lub sobotę
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania – Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 370 zł /os. (cena brutto)
Opis: Przed skosztowaniem morskich wspaniałości przygotujemy sałatkę z ośmiornicy, ziemniaków, kaparów, szalotki i selera. Seafood cataplana to wędzone pomidory, z kiełbasą chorizo, mix świeżych małży, langustynki w całości, krab, świeża ryba morska odpowiednio przyprawiona i zakrapiana białym winem. Łosoś to porządna porcja z grillowanymi, kolorowymi burakami, sosem pomarańczowym i kozim twarożkiem. Na koniec szaszłyk z krewetek, pomidorków koktajlowych z mango polany sosem maślano- limonkowym.
Starts In:
Prosimy o przybycie 5 minut wcześniej, aby umyć dłonie oraz zająć miejsca. Każdy uczestnik ma swoje stanowisko pracy, otrzymuje fartuch oraz rękawiczki jednorazowe. Grillujemy przez cały rok, nawet zimą, w ogródku przed wejściem do lokalu, tak więc dobrze jest odpowiednio się ubrać. Każdy uczestnik otrzymuje przepisy mailowo lub na wydruku, według potrzeby.
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl