GĘSINA ŚWIĘTEGO MARCINA

Zapraszamy serdecznie na niezwykłe warsztaty grillowe z Julianem Karewiczem! 🔥

 

📅 Data: 9 listopada (sobota)

⏰ Godzina: 15:00 (czas trwania warsztatów: ok. 4 godziny)

📍 Lokalizacja: Akademia Grillowania Broil King, ul. Puławska 48, Piaseczno

💰 Koszt uczestnictwa: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Zapraszamy na warsztaty Gęsina świętego Marcina + Wino Świętomarcińskie 🍷 prowadzone przez Juliana Karewicza – wyjątkowe spotkanie kulinarne, podczas którego świętujemy tradycję przy doskonałej gęsinie i winie świętomarcińskim. To prawdziwa uczta dla miłośników smaków jesieni, pełna aromatów, bogatych dań i rodzinnej atmosfery.

 

Co w programie?

 

🍖 Cała gęś z rusztu obrotowego – soczysta gęś nadziewana żurawiną i jabłkami, pieczona na ruszcie, podana z aromatycznym gravy oraz tymiankowymi ziemniaczkami hasselback.

🍖 Pierś z gęsi z foie gras – delikatnie smażona pierś z gęsi, wzbogacona o foie gras, serwowana z salsą ze śliwek wędzonych, kaparów i miodowego winegret oraz konfitowanym w gęsim tłuszczu żółtkiem rozmarynowym.

🫕 Consommé z gęsi i grzybów – esencjonalny bulion podany z pierożkiem wypełnionym szarpaną nogą z gęsi confit, przyprawionym nutą bbq i jabłkami.

🍷 Do dań serwowane będzie wino świętomarcińskie, doskonale komponujące się z serwowanymi potrawami. Przyjdź i ciesz się tradycją w nowoczesnej odsłonie!

 

Dodatkowe atrakcje:

 

📜 Certyfikat – Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikat uczestnictwa, potwierdzający zdobyte umiejętności.

 

Nie przegap tej okazji, aby stać się mistrzem grilla i spędzić dzień w świetnej atmosferze pełnej jesiennych smaków i aromatów!

 

Do zobaczenia na warsztatach!

 

 

Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31 ☎️

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl 📧

 

Dołącz do naszych warsztatów i odkryj Magiczny Świat Grillowania z Julianem Karewiczem! 🍽️🔥

 

JULIAN KAREWICZ

Julian Karewicz to człowiek, który w gastronomii robił już praktycznie wszystko. Kręcił pizzę w stolicy Szkocji, pracował jako szatniarz i szef kuchni w japońskiej restauracji. Przez prawie siedem lat pełnił funkcję szefa baru na Solcu 44, gdzie stworzył unikalny styl „slow bar”, charakteryzujący się pieczołowitym doborem składników i ich niekonwencjonalnym zastosowaniem. Był także head grill masterem w Weber Grills, zdobywając dwa puchary w międzynarodowych mistrzostwach Polski w BBQ w 2015 roku w Dolinie Charlotty.

Julian to również autor bloga „barkuchnia” w magazynie kulinarnym Kukbuk oraz współautor książki „Przepisy i Opowieści”, wyróżnionej przez Gourmand Cookbook Awards jako jednej z trzech najlepszych książek kulinarnych na świecie w 2016 roku. Julian zasiada w kapitułach sędziowskich najważniejszych konkursów barmańskich w Polsce i jest początkującym sędzią w konkursach winiarskich. Prowadzi panele edukacyjne w koncepcie Better Bar, fascynując się lokalnym produktem i filozofią „no waste”.

Dołącz do naszych warsztatów i poznaj niezwykłe umiejętności Juliana Karewicza, który z pasją dzieli się swoją bogatą wiedzą kulinarną!

 

Grillujemy na grillach Broil King  Baron 490

Kuchenka boczna z palnikiem o mocy 2,7 kW, zestaw rożna obrotowego z palnikiem rożna o mocy 4,4 kW, 4 opatentowane palniki Dual-Tube™ ze stali szlachetnej o łącznej mocy 11,4 kW i 4 dwustronne ruszty żeliwne Flav-R-Cast™ to tylko niektóre z funkcji, które oferuje Broil King Baron 490. Dodatkowo, posiada on 4 aromatyzery Flav-R-Wave™ ze stali szlachetnej, 6 podświetlanych na niebiesko pokręteł, szafkę z miejscem na 11 kg butlę z gazem oraz precyzyjny termometr Deluxe Accu-Temp™. Dno piekarnika wykonane w całości z jednego odlewu aluminium, wyjmowana od przodu tacka na tłuszcz z wymienną tacką, składane i łatwe do ściągnięcia półki z możliwością blokady EZ-Lift™ oraz pokrywa komorowa pokryta emalią porcelanową ze ściankami z odlewu aluminium to tylko niektóre z dodatkowych funkcji. Zawory Linear-Flow™ zapewniają płynną kontrolę temperatury z pokrętłami 180° Sensi-Touch™. Nasz grill to gwarancja trwałości, wydajności i satysfakcji z grillowania.

Zapraszamy!