GRILL Party

Termin: 10 luty 2024, sobota godzina 15.00

Akademia Grillowania pod patronatem Broil King zaprasza na warsztaty z Jerzym Sobieniakiem „Grill Party” czyli szybkie patenty na grillową imprezę!

Podczas warsztatów poznasz różne metody grillowania, w tym pośrednią, bezpośrednią oraz 50 na 50. Nauczysz się obsługi grilla węglowego i gazowego oraz jak kontrolować i utrzymywać temperaturę na grillu.

Poznasz również patenty na piękną kratkę na mięsie, szybkie podwędzanie, kruche mięso, duże elementy oraz efektowny wygląd potraw.

Przygotujemy wiele pysznych dań:

– pierś z kurczaka w domowym indyjskim curry

– polędwiczkę wieprzową a’la vitello tonnato

– skrzydełka wędzone w ostrej papryce z sosem blue cheese

– rostbef po angielsku z tapenadą oliwkową na czosnkowym crostini

– 30-sekundowy bakłażan w pomidorach z pecorino

– burger z pieczarkami portobello, z fetą i boczkiem

– steki minutowe z karmelizowaną cebulą w octowym sosie cukrowym.

Otrzymasz również przepisy na przygotowanie curry indyjskiego, sosu blue cheese, tonnato czyli sosu tuńczykowego, tapenady oliwkowej oraz sosu octowego.

 

Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,

w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.

Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.

Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.

Zapraszamy!

 

Dołącz do nas i odkryj nowe smaki!

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i poznaj lepszą stronę grillowania!

Zapisz się na warsztaty

napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

GRILL PARTY?

Termin: Termin: 10 luty 2024, sobota godzina 15.00-19.00
Czas trwania warsztatów: 3 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl

Grillujemy na grillach Broil King model  Baron 490

 

Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.