Grillować i wędzić polędwicę będziemy na 3 sposoby. W ramach przepisów, odbiorcy zobaczą spektrum możliwości. Nic więcej nie powiemy. Niech mówi za siebie jadłospis.
1. Podwędzane carpaccio z polędwicy wołowej z wędzonym majonezem, domowymi piklami i świeżymi, dzikimi ziołami.
2. Bulion pho na grillowanych elementach, ze stekiem z parzonej polędwicy, imbirową gremolatą i chipsami z ryżowego makaronu.
3. Stek z polędwicy wołowej, ze smażoną w maśle foie gras, plackiem ziemniaczanym, grillowaną przegrzebką i foie gras.
Termin: w piątek lub w sobotę (data już wkrótce)
Czas trwania warsztatów: 4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 370 zł / os. (cena brutto)
Opis: Oprócz wędzenia i grillowania wspaniałych potraw z mięsa zrobimy swojski majonez, chipsy z makaronu ryżowego, przygotujemy wspaniały placek ziemniaczany, skosztujemy specjalnie przygotowanych sałatek, do tego zwieńczymy ucztę foie gras oraz przegrzebkami.
Prosimy o przybycie 5 minut wcześniej, aby umyć dłonie oraz zająć miejsca. Każdy uczestnik ma swoje stanowisko pracy, otrzymuje fartuch oraz rękawiczki jednorazowe. Grillujemy przez cały rok, nawet zimą, w ogródku przed wejściem do lokalu, tak więc dobrze jest odpowiednio się ubrać. Każdy uczestnik otrzymuje przepisy mailowo lub na wydruku, według potrzeby.
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl