Termin: w sobota 11.11.2023, godz. 15.00-19.00
🎉🍴 Akademia Grillowania zaprasza na niepowtarzalny warsztat z Jerzym Sobieniakiem!
KLASYCZNA KUCHNIA POLSKA W NIEKLASYCZNYM WYDANIU!
📆 Data: 11 listopada
⏰ Godzina: 15.00
📍 Miejsce: Akademia Grillowania, ul. Puławska 48, Piaseczno
Chcesz nauczyć się, jak przygotować klasyczne polskie dania w nieklasycznym wydaniu?
Marzysz o odkryciu smaków, którymi na co dzień nie możesz się raczyć? Ten warsztat jest dla Ciebie!
Już 11 listopada, Jerzy Sobieniak wraz z Akademią Grillowania pod Patronatem Broil King zapraszają na spotkanie z polską kuchnią, ale w nieklasycznym i zaskakującym wydaniu.
Nauczymy się przyrządzać tradycyjne dania takie jak:
grillowana pierś z kaczki z idealnym różem i chrupiącą skórką z marynowanymi burakami.
klasyczny tatar wołowy z owędzonej polędwicy wołowej i chlebem razowym.
ekspresowe pikle z ogórka,
rumsztyk z karmelizowaną cebulą.
Na deser przygotujemy pyszne naleśniki jogurtowe ze słonym karmelem i boczkiem, które z pewnością zaskoczą Wasze kubki smakowe.
Zapisujcie się i poznajcie najlepsze triki i tajniki kulinarne od samego Mistrza w dziedzinie grillowania polskiej kuchni Jerzego Sobieniaka.
Rezerwujcie już dziś, ilość miejsc ograniczona, a smaków – wiele! 😋🍽️
KLASYCZNA KUCHNIA POLSKA W NIEKLASYCZNYM WYDANIU!
Termin: w sobota 11.11.2023, godz. 15.00-19.00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl
Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.
Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: „Pytanie na śniadanie”, „M jak Mięso” oraz „Zgrillowani”. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.
Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.
Grillujemy na grillach Broil King model Baron 490
Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.