MIĘSNY ODCIEŃ WIOSNY – Ogniomistrz Art 🔥

Zapraszamy serdecznie na niezwykłe warsztaty grillowe z Arturem Kupczykiem! 🍖🔥

Data i godzina: 5 kwietnia, piątek, godzina 18:00 ⏰

Lokalizacja: Puławska 48, Piaseczno 📍

 

Podczas tych warsztatów odkryjecie tajniki technik związanych z ogniem i dymem w sztuce kulinarnej. Dzisiejsze czasy przywracają temu tematowi powagę, a dania serwowane z grilla są równie smaczne i wyszukane jak te serwowane a’la carte. 💥🔥

Oto menu warsztatowe:

Black Tiger z masłem Cafe de’Paris, majonezem szafranowo-cytrynowym i bagietką francuską. 🍤🍽️

Wędzony łosoś z chimichurri i świeżymi ziołami. 🐟🌿

Kaszanka z bakłażanem, piklowanym ogórkiem i lodami musztardowymi z dodatkiem ciekłego azotu. 🍆🍢

Trzy różne rodzaje steków przyrządzane dwoma różnymi metodami, podane z pieczonym ziemniakiem i domowym sosem BBQ Jack Daniels. 🥩🍟

A na deser – Fondant czekoladowy z pudrem malinowym i kremówką z limonką. 🍫🍋

Podczas warsztatów będziecie mieć możliwość wspólnie przygotowywać te pyszne dania i nauczyć się technik grillowania oraz wykorzystywania różnych przypraw i dodatków, które nadadzą potrawom niezapomniane smaki i aromaty. 🌶️🧂

 

Nie przegap tego wyjątkowego wydarzenia! Zarezerwuj swoje miejsce już teraz! 💪🔥

 

Pytania? Napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl 📧

 

MIĘSNY ODCIEŃ WIOSNY

Termin: 5 kwietnia (piątek) o godzinie 18:00

Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny

Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno

Kwota: 449 zł / os. (cena brutto) 💰

 

Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31 ☎️

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl 📧

 

Dołącz do naszych warsztatów i odkryj Magiczny Świat Grillowania z Arturem Kupczykiem! 🍽️🔥

 

Artur Kupczyk vel Ogniomistrz Art., kucharz, technolog żywienia, restaurator, pedagog i bloger. Charyzmatyczny Szef Kuchni oraz Grill Master. Swoje zawodowe doświadczenia zbierał przez wiele lat zarządzając restauracjami hotelowymi w kraju i poza jego granicami. Head Chef Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych i Executive Chef Restauracji No19 by Ogniomistrz Art w Kamieniu Śląskim na terenie najpiękniejszego pola golfowego w Polsce. Trener zawodowy w firmie Twoje Gastro gdzie prowadzi szkolenia kucharzy i szefów kuchni. Poza gastronomią prozaik, poeta, autor tekstów i muzyki. Wokalista i gitarzysta formacji Strange.

„Od wielu lat „borykam się” z tym twórczym ADHD. Muzyka pozwala mi oddychać inaczej, ogień wprowadza spokój i spala galopujące czasem zbyt silnie ego, skutecznie wskazując moje miejsce wśród żywiołów. A jedzenie ? Jedzenie które sprawia przyjemność ludziom wywołując na ich twarzach uśmiech udowadnia mi, że wiele lat temu dobrze obrałem zawodową drogę, bo przecież wszystko w życiu trzeba pogodzić.”

 

Grillujemy na grillach Patrona Akademii Grillowania model Broil King  Baron 490

Kuchenka boczna z palnikiem o mocy 2,7 kW, zestaw rożna obrotowego z palnikiem rożna o mocy 4,4 kW, 4 opatentowane palniki Dual-Tube™ ze stali szlachetnej o łącznej mocy 11,4 kW i 4 dwustronne ruszty żeliwne Flav-R-Cast™ to tylko niektóre z funkcji, które oferuje Broil King Baron 490. Dodatkowo, posiada on 4 aromatyzery Flav-R-Wave™ ze stali szlachetnej, 6 podświetlanych na niebiesko pokręteł, szafkę z miejscem na 11 kg butlę z gazem oraz precyzyjny termometr Deluxe Accu-Temp™. Dno piekarnika wykonane w całości z jednego odlewu aluminium, wyjmowana od przodu tacka na tłuszcz z wymienną tacką, składane i łatwe do ściągnięcia półki z możliwością blokady EZ-Lift™ oraz pokrywa komorowa pokryta emalią porcelanową ze ściankami z odlewu aluminium to tylko niektóre z dodatkowych funkcji. Zawory Linear-Flow™ zapewniają płynną kontrolę temperatury z pokrętłami 180° Sensi-Touch™. Nasz grill to gwarancja trwałości, wydajności i satysfakcji z grillowania.

Zapraszamy!