NIEZŁY MEKSYK

Termin: sobota 07.10.2023, godz. 15.00-19.00

🔥 Akademia Grillowania pod patronatem Broil King wraz z Jerzym Sobieniakiem zaprasza na warsztaty NIEZŁY MEKSYK!

 

📆 Data: 7 października

⏰ Godzina: 15.00

📍 Miejsce: Akademia Grillowania ul. Puławska 48, Piaseczno

 

Zapraszamy na niezwykłe spotkanie z kuchnią meksykańską.

Tym razem będziemy poszerzać nasze kulinarno-grillowe umiejętności pod wodzą Jerzego Sobieniaka – doświadczonego kucharza i pasjonata grillowania.

Podczas warsztatu „NIEZŁY MEKSYK” będziemy eksplorować różne smaki i aromaty tradycyjnej meksykańskiej kuchni.

Dowiesz się, jak samodzielnie przygotować nieodłączne elementy meksykańskich dań, takie jak:

🔥tortilla kukurydziana,

🔥tortilla pszenna,

🔥pico de gallo,

🔥salsa Ranchera

🔥salsa chipotle

🔥salsa de piña picante.

Nauczymy się również przyrządzać smakowite dania mięsne, w tym:

🔥fajitas wołowe,

🔥flautas z kurczakiem

🔥tostados.

Nie zabraknie również tradycyjnych frijoles, creme fraiche oraz pysznych quesadilli z chorizo i kaktusem.

Będziemy tworzyć wyjątkowe meksykańskie dania przy użyciu wysokiej jakości autentycznych składników korzystając z profesjonalnego sprzętu grillowego od Broil King Baron 490, co pozwoli nam na osiągnięcie idealnego smaku naszych potraw.

Nie czekaj dłużej i przyłącz się do nas, aby odkrywać tajniki meksykańskiej kuchni pod okiem Jerzego Sobieniaka – eksperta w dziedzinie grillowania!

Zapisy już otwarte! Liczba miejsc ograniczona!

Do zobaczenia! To będzie naprawdę „NIEZŁY MEKSYK”!

Pytania? napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

NIEZŁY MEKSYK

Termin: w sobota 07.10.2023, godz. 15.00-19.00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl

 

Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.

Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: „Pytanie na śniadanie”, „M jak Mięso” oraz „Zgrillowani”. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.

Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.

Broil King model  Baron 490

Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.