Najświeższe i jakościowo najlepsze owoce morza przyrządzone na grillu na trzy sposoby zawładną waszymi zmysłami na bardzo długo. Przygotujemy wspólnie:
1. Bouillabaisse – prowansalska zupa z owoców morza na węglu
2. Tatar z przegrzebek a la Pasque z majonezem z wędzonych małży podany z bottargą i świeżymi liśćmi sałat
3. Hawajska Poke – tuńczyk wędzony na zimno, mango, awokado, edamame, nori, ryżowych chrupek, rzodkiewek, ogórkiem wasabi, z domowym sriracha mayo i ryżem ziołowym gotowanym na grillu.
Termin: zapraszamy od września
Czas trwania warsztatów: 4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania – Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 999 zł / os. (cena brutto)
Prowadzący: Julian Karewicz
Opis: Oto prawdziwa uczta dla miłosników ryb i owoców morza. Bouillabaisse – prowansalska zupa z owoców morza. Zaraz potem przygotujemy Tatar z przegrzebek a la Pasque z majonezem z wędzonych małży podany z bottargą i świeżymi liśćmi sałat. Dopełnieniem wieczoru będzie Hawajska Poke – tuńczyk wędzony na zimno, mango, awokado, edamame, nori, ryżowych chrupek, rzodkiewek, ogórkiem wasabi, z domowym sriracha mayo i ryżem ziołowym gotowanym na grillu.
Jako aperitif podajemy lampkę Prosecco. W ramach starteru skosztować mogą Państwo świeżej focaccii z grubą solą, świeżym rozmarynem i oliwą.
Dodatkowe informacje:
Prosimy o przybycie 5 minut wcześniej, aby umyć dłonie oraz zająć miejsca. Każdy uczestnik ma swoje stanowisko pracy, otrzymuje fartuch oraz rękawiczki jednorazowe. Grillujemy przez cały rok, nawet zimą, w ogródku przed wejściem do lokalu, tak więc dobrze jest odpowiednio się ubrać. Każdy uczestnik otrzymuje przepisy mailowo lub na wydruku, według potrzeby.
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl