Akademia grillowania Broil King 🍖🍗🌽 zaprasza
Prowadzący: Julian Karewicz
Data: 1 marca 2024 (piątek)
Godzina: 18:00
Wpadajcie do Nas na wypasione warsztaty z Julianem.
To zawsze oprócz mega dawki wiedzy – mega dawka dobrej zabawy.
Tym razem zgrillujemy
🔹 Udziec jagnięcy BBQ w przyprawach marokańskich, podany z domowym sosem miętowym i czosnkowym z dodatkiem pieczywa z pieca do pizzy
🔹 Polędwica Wellington z grilla – połączenie soczystego mięsa z delikatnym puree z wędzonego batata i grillowanym jarmużem.
🔹 Klasyczna porchetta na ruszcie obrotowym, podana z pyszną salsą verde.
🔹 Pastrami z rostbefu podane w klasycznym Reuben Sandwich z dodatkiem pikantnej musztardy i ostrych pikli.
Dołączcie do nas, i wznieście swoje grillowanie na wyższy level 🌽🍖🍗
Pytania? napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl
PIECZYSTE Z GRILLA I NIE TYLKO
Termin: 1 marca (piątek) o godzinie 18:00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl
Julian Karewicz
Człowiek wszechstronnie uzdolniony, GRILL MASTER z zamiłowania. Wieloletnie doświadczenie i zamiłowanie do kreowania świetnych potraw, w Akademii przekłada na mistrzowską szkołę grillowania. Propagator całorocznego grillowania dóbr wszelakich. Podczas warsztatów przekazuje swoje doświadczenie, umiejętności, a także wiedzę z zakresu wyboru składników odpowiedniej jakości.
Doświadczenie
Mistrz pizzy w stolicy Szkocji, szef kuchni w japońskiej restauracji, pobierał nauki u najlepszych niemieckich grillmasterów. Jeszcze niedawno Concept Manager w lokalu Solec 44, a obecnie Head Grill Master renomowanej marki Weber Grill.
Dzięki różnorodności sprawdzonych w praktyce kuchni i dobieraniu niecodziennych smaków, Julian zyskał bardzo duże doświadczenie, którym pragnie dzielić się z innymi.
Broil King model Baron 490
Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.