RYBY, OGIEŃ I DYM

Menu:
1: Smørrebrød- wariacja duńskiej kanapki z podwędzonym śledziem z grilla
2: Mule z grilla z sosem winnno śmietanowym z gorgonzolą, estragonem i frytkami
3: Stek z kalmara z sosem na bazie piri piri i grilowaną sałatą
4: Turbot z grilla z krewetkami, nerkowcami i grillowaną endywią

 

Termin: sobota, 02.04.2022, od 16.00
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania – Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 390 zł / os. (cena brutto)
Prowadzący: Marcin Duda vel Fatalny_Facet

Opis:  Oto prawdziwa uczta dla miłosników ryb i owoców morza. Zaskoczymy Was Smørrebrød, czyli wariacją duńskiej kanapki z podwędzonym śledziem z grilla, duńską remuladą, macerowanym żółtkiem w sosie sojowym okraszone kawiorem. Zaraz potem przygotujemy mule z grilla z sosem winnno śmietanowym z gorgonzolą, estragonem i frytkami. Kwintesencję smaku sprawdzimy stekiem z kalmara z sosem na bazie piri piri i grilowaną sałatą. Dla tych, którym nigdy dość turbot, oczywiście z grilla, z krewetkami, nerkowcami i grillowaną endywią

Jako aperitif podajemy lampkę Prosecco. Na start podajemy mini przekąski z duńskim śledziem carry mayo.

START za:

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Dodatkowe informacje:
Prosimy o przybycie 5 minut wcześniej, aby umyć dłonie oraz zająć miejsca. Każdy uczestnik ma swoje stanowisko pracy, otrzymuje fartuch oraz rękawiczki jednorazowe. Grillujemy przez cały rok, nawet zimą, w ogródku przed wejściem do lokalu, tak więc dobrze jest odpowiednio się ubrać. Każdy uczestnik otrzymuje przepisy mailowo lub na wydruku, według potrzeby.

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl