SEKRETY SZEFA DOMINIKA – STEKI I NIE TYLKO

Zapraszamy serdecznie na niezwykłe warsztaty grillowe z Dominikiem Moskalenko! 🍖🔥

 

📅 Data: 15 listopada (piątek)

⏰ Godzina: 18:00 (czas trwania warsztatów: ok. 4 godziny)

📍 Lokalizacja: Akademia Grillowania Broil King, ul. Puławska 48, Piaseczno

💰 Koszt uczestnictwa: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Zapraszamy serdecznie na wyjątkowe warsztaty kulinarne „Sekrety Szefa Dominika – steki i nie tylko”, które odbędą się 15 listopada pod przewodnictwem szefa kuchni Dominika Moskalenko. To doskonała okazja, aby odkryć kulinarne tajemnice i techniki mistrza, który z pasją dzieli się swoją wiedzą oraz inspiruje do tworzenia wyśmienitych potraw.

 

Co w programie?

 

🍜 Ramen z policzkami – Głęboki, kolagenowy bulion wzbogacony o delikatne policzki wołowe, idealny na chłodniejsze dni.

 

🥩 Tatar al.’Moskalenko – Nowoczesna interpretacja klasycznego tatara, według unikalnej receptury szefa Dominika.

 

🔥 Stekowa uczta z sosami Sekrety Szefa Kuchni – Odkryj pełnię smaku soczystych steków podanych z wyśmienitymi sosami, które nadadzą wyjątkowego charakteru każdej potrawie.

 

🍰 Ciasto migdałowe ze śliwkami – Słodkie zakończenie kulinarnej uczty, które wprowadzi nutę jesiennych smaków.

 

Nie przegap tej okazji, aby poznać sekrety szefa Dominika i nauczyć się, jak przygotować steki oraz inne wykwintne dania na najwyższym poziomie!

Dodatkowe atrakcje:

 

🍷 Kieliszek wina – Każdy uczestnik warsztatów otrzyma kieliszek doskonałego wina, aby jeszcze bardziej umilić ten kulinarny dzień.

📜 Certyfikat – Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikat uczestnictwa, potwierdzający zdobyte umiejętności.

 

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl

 

DOMINIK MOSKALENKO

Dominik to uznany szef kuchni z bogatym doświadczeniem zawodowym. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ulicy Poznańskiej w Warszawie, a następnie zdobywał doświadczenie w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą. Pracował m.in. w warszawskim hotelu Bristol, gdzie miał okazję pracować u boku znanych mistrzów kuchni. Kolejne pięć lat spędził w Londynie, gdzie pracował w topowych restauracjach Le Caprice i Scotts Of Mayfair, awansując na pozycję Sous Chef.

Po powrocie do Polski, Dominik został szefem kuchni w restauracji Pomidoro w podwarszawskim Konstancinie, gdzie zdobył uznanie wśród krytyków kulinarnych. Współpracował również z Wojciechem Modestem Amaro w restauracji Amber Room przy Polskiej Radzie Biznesu.

Sekrety Szefa Kuchni
Dominik jest wyróżniany za swoje umiejętności kulinarne i pomysłowość w tworzeniu nowych dań. Obecnie jest ekspertem kulinarnym w firmie Sokołów, prowadzi własną restaurację Beef and Beer, oraz współwłaścicielem firmy „Sekrety Szefa Kuchni”, produkującej skoncentrowane wywary „Demi Glace”.

 

 

 

Grillujemy na grillach Broil King model  Baron 490

Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.