Termin: środa 29.11.2023, godz. 18.00
🎉🍴 Andrzejki w Akademii Grillowania!
STEKI I TATARY! 🎉🍴+ Open Bar
📆 Data: 29 listopada 2023
⏰ Godzina: 18.00
📍 Miejsce: Akademia Grillowania, ul. Puławska 48, Piaseczno
Przed nami niesamowita noc, pełna magii i smaków!
A wszystko to za sprawą Wielkiego Maga Grillowania – Jerzego Sobieniaka!
Podczas andrzejkowego spotkania w Akademii Grillowania będziemy mieli jedyną i niepowtarzalną okazję spróbować niezwykłych dań przygotowanych wspólnie z Jerzym.
Naszym pierwszym przystankiem będzie
TOMAHAWK – STEK Z KOŚCIĄ,
Ale to jeszcze nie wszystko! Już po Tomahawku czeka na Was
FLANK STEK – z salsą verde.
Zróbcie miejsce na talerzu i w żołądku, bo tego nie można przegapić!
Na tegorocznych Andrzejkach nie mogło zabraknąć tatarów!
Więc co powiecie na „SUROWEGO JURKA„?
Mamy dla Was mięso
surowe,
grillowane,
wędzone na zimno.
Będziemy mieli okazję spróbować klasycznego tatara siekanego, ale też niezwykłego tatara ze świecy wołowej.
I to jeszcze nie koniec! Tatar mielony z udźca wołowego oraz pyszne tataki z polędwicy będą królować na naszych stołach.
A jakby tego było mało, Jerzy Sobieniak przygotuje z Wami również wędzoną polędwicę wołową na zimno. To się nazywa kulinarna magia!
Aby wszystko było jeszcze smaczniejsze, będziemy mieć do dyspozycji pyszne dodatki takie jak sos tatarski ekspresowy, relish warzywny, domowe mayo czy sos unagi. Im więcej smaków, tym lepiej!
A żeby utrzymać wysoką energię przez cały wieczór, czeka na Was Open Bar.
Nie czekajcie, im więcej osób, tym więcej zabawy!
Rezerwacje dostępne, ale liczba miejsc ograniczona.
Spotkajmy się na andrzejkowym świętowaniu smaków w Akademii Grillowania!
Niech zadzieje się magia! 💃🍻
Pytania? napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl
Andrzejki w Akademii Grillowania! STEKI I TATARY!
Termin: środa 29.11.2023, godz. 18.00
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 649 zł / os. (cena brutto)
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl
Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.
Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: „Pytanie na śniadanie”, „M jak Mięso” oraz „Zgrillowani”. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.
Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.
Pracujemy na grillach Broil King model Baron 490
Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.