Warsztaty: „Steki od podstaw” – sobota 24.06.2023
Warsztaty, które poprowadzi Jerzy Sobieniak jak przygotować steka od podstaw.
Nauczy Cię, jak wybrać najlepsze mięso i przygotować je na grillu w różny sposób. Poznasz także różne nazwy steków i ich pochodzenie.
Bo stek ma wiele imion
Rostbef: new york strip, Kansas city strip lub top sirloin, strip steak
Łata wołowa: flank stek, baweta, bavette, skirt steak
A to wszystko to dopiero początek przyjdź i dowiedz się jak wybrać i przygotować dobrego steka i skąd pochodzą różne ich nazwy.
Podczas warsztatów nauczysz się metod grillowania, w tym bezpośredniej i kombinowanej, a także jak kontrolować i utrzymywać temperaturę na grillu. Dowiesz się również, jak wędzić i aromatyzować mięso na grillu gazowym, a także jak uzyskać piękną kratkę na mięsie i aromatyzować je dymem.
Potrawy jakie przygotujecie:
– fajitas z łaty wołowej z papryką
– surf and turf czyli stek z rostbefu z grillowanymi krewetkami na soli
– skirt steak z salsą chipotle
– tomahawk stek z sosem chimichurri
– ribeye stek z sosem musztardowo tymiankowym
– Philadelphia steak sandwich
Na warsztatach otrzymasz również przepisy na domową tortillę kukurydzianą z niebieskiej lub żółtej mąki masa harina, mieszankę przypraw kuchni texmex, sos chimichurri, sos musztardowo tymiankowy, pikle z cukinii, majonez krewetkowy, salsa chipotle oraz piklowaną kapustę.
Będzie to niezapomniane doświadczenie dla miłośników dobrego jedzenia i pasjonatów kulinariów.
Zapraszamy!
Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,
w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.
Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.
Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.
Dołącz do nas i odkryj nowe smaki!
Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i poznaj lepszą stronę grillowania!
Zapisz się na warsztaty
napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl
STEKI OD PODSTAW?
Termin: sobota 24.06.2023, godz. 15.00-19.00
Czas trwania warsztatów: 4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 399 zł / os. (cena brutto)
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl