STEK TO NIE TYLKO WOŁOWINA

Termin 29.06.2024 r.

Akademia Grillowania pod patronatem Broil King zaprasza na warsztaty

 

„Stek to nie tylko wołowina”

Zapraszamy na niezwykłe warsztaty grillowania, podczas których odkryjemy razem, że stek to nie tylko wołowina!

Na naszych warsztatach:

🍖 Wieprzowina: Pokażemy, że pyszne steki mogą być również z doskonałej jakości wieprzowiny.

🐟 Tuńczyk: Przygotujemy stek z tuńczyka w marynacie z nutką orientu – sos sojowy z sezamem.

🐠 Łosoś: Zrobimy stek z łososia, podany z wykwintnym sosem Shoron.

🍗 Kurczak: Udowodnimy, że kurczak również może być wspaniałym wyborem – kurczak po libańsku w jogurcie.

🥩 Wołowina: Oczywiście, nie zabraknie klasycznego steka wołowego, który dopełni nasze menu. Podamy go z aksamitnym sosem Bernaise.

Nie przegap okazji, aby poznać nowe smaki i techniki grillowania różnych rodzajów mięsa. Dołącz do naszych warsztatów i przekonaj się, że stek może być czymś więcej niż tylko wołowiną!

napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

STEK TO NIE TYLKO WOŁOWINA

Termin: 29.06.2024 r. Sobota godzina 15:00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl

 

Grill Master:
Mariusz JeznachMariusz Jeznach – ma czterdziestoletnie doświadczenie w pracy w gastronomii w 5-gwiazdkowych hotelach i ekskluzywnych restauracjach. Inspiracje kulinarne czerpie pracując z kucharzami z całego świata. Członek i sędzia największej organizacji BBQ na świecie – KCBS. Uczestnik wielu konkursów Grillowych w Europie i w USA. Pasjonat dobrego, zdrowego jedzenia chcący podzielić się swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem kulinarnym.

 

Grillujemy na grillach Broil King model  Baron 490

Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.