Po najlepsze smakołyki w stylu street food nie trzeba wybierać się koniecznie do wielkiego miasta, można je przyrządzić samodzielnie. Pokażemy jak wspaniałe i różnorodne potrawy z cooltowych ulicznych restauracji przygotować na domowym grillu, jak wypiec na nim samodzielnie zrobione bułeczki maślane.
1. Cheeseburger wołowy z królewskim sosem BBQ, w bułeczce maślanej i szybkimi piklami.
2. Lobster roll
3. Pulled pork
Godzina: 18.00
Czas trwania warsztatów: 4 godziny
Termin: najczęściej w piątki lub soboty, terminy podane w sklepie
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania – Grillsklep, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 359 zł / os. (cena brutto)
Opis: Cheesburger, z piklowanymi warzywami, z mnóstwem królewskiego sosu BBQ to poważna porcja smakołyków, która zadowoli niejednego smakosza. Przyjemności dopełni lobster roll z wykwintnego mięsa homara. A całości kunsztu streetowego dopełnimy konsumując wcześniej uwędzoną dymem łopatkę wieprzową, podaną w formie szarpanej, w maślanej bułce z sałatką colesław.
Dodatkowe informacje: Jako aperitif podajemy lampkę Prosecco. W ramach starteru skosztujecie Państwo świeżej focaccii z grubą solą, świeżym rozmarynem i oliwą.
START za:
Prosimy o przybycie 5 minut wcześniej, aby umyć dłonie oraz zająć miejsca. Każdy uczestnik ma swoje stanowisko pracy, otrzymuje fartuch oraz rękawiczki jednorazowe. Grillujemy przez cały rok, nawet zimą, w ogródku przed wejściem do lokalu, tak więc dobrze jest odpowiednio się ubrać. Każdy uczestnik otrzymuje przepisy mailowo lub na wydruku, według potrzeby.
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl