Termin: Termin: 20.06.2024, godzina 18:00 ⏰
Zapraszamy na warsztaty w Akademii Grillowania Broil King, które odbędą się pod przewodnictwem Artura Kupczyka 🍽️🔥
Temat warsztatów: „TAJEMNICE SEZONOWANEJ WOŁOWINY” 🥩
Podczas czerwcowego spotkania skupimy się na … krowie. Opowiem Wam o mięsnych rasach, o częściach kulinarnych i sposobach sezonowania. Razem przygotujemy fantastyczne potrawy z wołowiną w roli głównej.
MENU:
bavetta / przepiórcze jajo / pikle / pomarańczowa salsa z jalapeno
wok z cielęciną
briocha / wołowina / pikle / chutney cebulowy / cheddar / sos tysiąca wysp
trzy cięcia – dwie metody czyli „steki od kuchni” / pieczony ziemniak /domowy sos BBQ Jack Daniels
grillowany ananas / ganasz czekoladowy / płatki chili
Rezerwujcie miejsca już dziś, ilość ograniczona! 🎟️🏃♂️
Artur Kupczyk vel Ogniomistrz Art.,
Kucharz, technolog żywienia, restaurator, pedagog i bloger. Charyzmatyczny Szef Kuchni oraz Grill Master. Swoje zawodowe doświadczenia zbierał przez wiele lat zarządzając restauracjami hotelowymi w kraju i poza jego granicami. Head Chef Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych i Executive Chef Restauracji No19 by Ogniomistrz Art w Kamieniu Śląskim na terenie najpiękniejszego pola golfowego w Polsce. Trener zawodowy w firmie Twoje Gastro gdzie prowadzi szkolenia kucharzy i szefów kuchni. Poza gastronomią prozaik, poeta, autor tekstów i muzyki. Wokalista i gitarzysta formacji Strange.
„Od wielu lat „borykam się” z tym twórczym ADHD. Muzyka pozwala mi oddychać inaczej, ogień wprowadza spokój i spala galopujące czasem zbyt silnie ego, skutecznie wskazując moje miejsce wśród żywiołów. A jedzenie ? Jedzenie które sprawia przyjemność ludziom wywołując na ich twarzach uśmiech udowadnia mi, że wiele lat temu dobrze obrałem zawodową drogę, bo przecież wszystko w życiu trzeba pogodzić.”
Potwierdzenie terminu pod numerem: +48 22 290 21 31
albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl
Grillujemy na grillach Broil King model Baron 490
Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.