Zakochaj się w grillowaniu 🔥😍

Akademia grillowania Broil King radzi – Zostań mistrzem kulinarnego flirtu i stwórz dania, które będą świadczyć o Twojej namiętności do grillowania.

👨‍🍳 Prowadzący: Jerzy Sobieniak

📅 Data: 16.02.2024 (piątek)

⏰ Godzina: 18:00

 

❤️️🔥 Do grillowania jeden krok, jeden jedyny krok nic więcej

Do grillowania jeden krok, trzeba go zrobić jak najprędzej

Dopóki się zapala grill, nie musisz robić mega mil

Dopóki kusi nocy mrok, do grillowania jeden krok… 🔥❤️️

 

🍽️ Menu 🍽️

1️⃣ Boczek karmelizowany w brązowym cukrze 🥓 – Idealnie zapieczone plastry boczku, z kuszącą warstwą karmelu. To jest miłość od pierwszego kęsa!

2️⃣ Domowe tostados 🌮 – Kruche tortille, chrupiące w każdym kęsie, nadziewane pysznymi składnikami.

3️⃣ Krewetki z grilla w domowej luizjanie 🍤 – Soczyste krewetki, zanurzone w ostrym sosie luizjańskim.

4️⃣ Steki z karmelizowaną cebulą 🥩 – Soczyste kawałki mięsa, z rumianą cebulą karmelizowaną do perfekcji.

5️⃣ Skrzydełka z kurczaka 🍗 – Chrupiące i aromatyczne skrzydełka. Jedzenie uskrzydla!

6️⃣ Pasta frijoles 🍝 – Gęsta i aromatyczna pasta na bazie fasoli,

7️⃣ Guacamole 🥑 – Kremowe i zielone awokado, wymieszane z… o tym wie tylko Jerzy 

8️⃣ Sos luizjana 🌶️ – Pikantny, przyprawiony do perfekcji.

 

💑 Rozkochaj w sobie towarzystwo mistrzowskim poziomem grillowania! 💑

Na naszych warsztatach poznasz nie tylko tajniki grillowania, ale także otworzysz swoje serce na smakowe uniesienia.

Przygotuj się na romantyczny taniec aromatów, w którym Twoje podniebienie będzie najważniejszym partnerem.

 

Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania.

Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji,

w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.

Jerzego zobaczymy w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Ponadto, współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów, w szczególności mięsa. Jego wiedza i umiejętności są niezwykle cenione, a On sam prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie Polski i UE.

Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera, a uczestnicy mają okazję posłuchać wielu ciekawostek i wspaniale przyswoić wiedzę. Wszyscy są zadowoleni z tak wyjątkowej formy nauki i chętnie wracają po więcej.

Zapraszamy!

 

Dołącz do nas i odkryj nowe smaki!

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i poznaj lepszą stronę grillowania!

Zapisz się na warsztaty

napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

 

ZAKOCHAJ SIĘ W GRILLOWANIU

Termin: Termin: 16.02.2024 (piątek), godzina 18.00
Czas trwania warsztatów: 3-4 godziny
Miejsce warsztatów: Akademia Grillowania Broil King, ul. Puławska 48, Piaseczno
Kwota: 449 zł / os. (cena brutto)

 

Potwierdzenie terminu pod numerem:   +48 22 290 21 31

albo poprzez wiadomość mailową: info@akademiagrillowania.pl

Grillujemy na grillach Broil King model  Baron 490

Nazwa Baron zobowiązuje, grill ten posiada wszystko co daje pełną satysfakcję z grillowania. Zaczynając od solidnej konstrukcji co to oznacza, że misa piekarnika zrobiona jest z pełnego odlewu z jednym otworem i przy otwieraniu pokrywy grill nie zaciąga wilgotnego powietrza. Pokrywa piekarnika z podwójną izolacją daje nam kontrolę temperatury nawet w trakcie zimnych dni. Ruszty grilla podzielone na 4 sekcje (palniki o łącznej mocy 11,4KW) dają wiele możliwości pod względem planowania grillowania, jak również grillowania dużych kawałków mięsa. Baron jest też idealny do BBQ czyli do długiego powolnego grillowania mięsa z elementem podwędzania. Tylny palnik razem z rusztem zapewnia komplety zestaw do zrobienie solidnego dania z rożna.