Grillujemy w tygodniu i w soboty | tel. +48 578 22 10 10

Akademia Grillowania

patronat:
Z miłości do dobrego jedzenia

Grillujemy z Wami

Stworzyliśmy pierwszą, stacjonarną Akademię Grillowania w Polsce, ponieważ chcemy propagować wiedzę na temat dobrego jedzenia i korzystania z grilla przez okrągły rok.

Akademia Grillowania jest pierwszą tego typu inicjatywą w Polsce. Powstała, abyśmy mogli dzielić się z Wami naszą pasję do grillowania, a także uczyć wykorzystywać maksymalny potencjał kulinarnych doznań, jakie oferuje sztuka grillowania.

Na grillowaniu znamy się jak nikt. Nasze życie kręci się wokół grilli, a pomysł na Akademię zrodził się już dawno temu. Dzięki współpracy z profesjonalnymi Grill Masterami, udało nam się zbudować kompletną i nowoczesną przestrzeń, w której odkrywamy przed Wami cały świat smaków i różnorodności przygotowanych na grillu.

Mieścimy się w przestronnym budynku w Piasecznie pod Warszawą. Na naszych warsztatach gościmy zarówno kameralne grupy jak również organizujemy eventy biznesowe na większą ilość osób.

Dzięki odpowiedniej liczbie profesjonalnych kucharzy, każdy może liczyć na fachowe konsultacje i czynny udział w procesie nauki oraz przygotowania potraw od podstaw. Każde warsztaty kończą się degustacją dobrego wina i samodzielnie ugrillowanych potraw.

Master Chefs

Nasi eksperci

Andrea Scarantino

Andrea Scarantino

Grill Master

Chef kuchni pochodzący z Sycylii, pracował i szlifował swój fach u najlepszych kucharzy, (także tych z gwiazdkami Michelin) w wielu krajach, m.in: w Anglii, Francji ,Stanach Zjednoczonych czy Tajlandii. Przez wiele lat pracował z Magdą Gessler, dzisiaj pracuje jako konsultant przy tworzeniu menu w restauracjach, współtworzy koncept Amore by Mamma Marietta.

Andrzej Andrzejczak

Andrzej Andrzejczak

Grill Master

Andrzej Andrzejczak, znany jako Dr Meat to jedna z najbarwniejszych postaci na polskiej scenie gastro. Szef Kuchni z blisko 20 letnim doświadczeniem. Andrzej od lat odkrywa na nowo i definiuje polski streetfood. Jest także restauratorem, który buduje od zera i zarządza nowymi konceptami kulinarnymi.

Charles Daigneault

Charles Daigneault

Grill Master

Uczestnik i gwiazda 2. sezonu Master Chef. Na antenie TTV prowadził program kulinarny „Domówka”. Urodził się w kanadyjskim Saint-Jean-sur-Richelieu. Uwielbia warsztaty kulinarne i wspólne gotowanie. Chętnie dzieli się swoimi kulinarnymi sukcesami i pokazuje jak wspaniałe potrawy mogą zaoferować nam tradycyjne kuchnie świata.

Dominik Moskalenko

Dominik Moskalenko

Grill Master

Dominik to uznany szef kuchni, pracował m.in. w hotelu Bristol, gdzie miał okazję pracować u boku znanych mistrzów kuchni. Pięć lat spędził w Londynie, gdzie pracował w topowych restauracjach Le Caprice i Scotts Of Mayfair na stanowisku Chef de partie, a następnie awansował na pozycję Sous Chef. Współpracował z Wojciechem Modestem Amaro w restauracji Amber Room.

Jerzy Sobieniak

Jerzy Sobieniak

Grill Master

Jerzy Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Właściciel dwóch restauracji – serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów.
Zobaczymy go w takich programach telewizyjnych jak: Pytanie na śniadanie, M jak Mięso oraz Zgrillowani. Podczas warsztatów z Jurkiem panuje luźna atmosfera.

Julian Karewicz

Julian Karewicz

Grill Master

Wszechstronnie uzdolniony, GRILL MASTER z zamiłowania. Wieloletnie doświadczenie i zamiłowanie do kreowania świetnych potraw, w Akademii przekłada na mistrzowską szkołę grillowania. Propagator całorocznego grillowania dóbr wszelakich. Podczas warsztatów przekazuje swoje doświadczenie, umiejętności, a także wiedzę z zakresu wyboru składników odpowiedniej jakości.

Smak i Jakość

Galeria najlepszych wrażeń

Kontakt:

  • Piaseczno, ul. Puławska 48

    Akademia Grillowania  

  • +48 578 22 10 10

    Pracujemy w pon-pt w godzinach 11.00 do 19.00
    Grillujemy w piątki od 18.00 i soboty od 16.00

  • info@akademiagrillowania.pl

    Masz pytania, chcesz zarezerwować termin warsztatu? Napisz.