Grillmasterzy

Jerzy Sobieniak

grillmaster

Szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat grillowania. Jurek Sobieniak, to właściciel dwóch restauracji, w których serwuje potrawy wykonane z najlepszych produktów, zgodnie z najwyższymi standardami. Jego doświadczenie i empatia to bezcenne atuty, które pozwalają mu na tworzenie wspaniałych dań.

Andrea Scarantino

grillmaster

Chef kuchni pochodzący z Sycylii, pracował i szlifował swój fach u najlepszych kucharzy, (także tych z gwiazdkami Michelin) w wielu krajach, m.in: w Anglii, Francji ,Stanach Zjednoczonych czy Tajlandii. Przez wiele lat pracował z Magdą Gessler, dzisiaj pracuje jako konsultant przy tworzeniu menu w restauracjach, współtworzy koncept Amore by Mamma Marietta. 

Julian Karewicz

grillmaster

W gastronomii robił już w zasadzie wszystko: był pomywaczem, kelnerem który w dniu próbnym wylał na klienta dziesięć piw i mimo to został przyjęty do pracy. W stolicy Szkocji kręcił pizzę. Autor bloga „barkuchnia” w magazynie kulinarnym Kukbuk oraz współautor książki „Przepisy i Opowieści”, wyróżnionej przez Gourmand Cokbook Awards jako jednej z trzech najlepszych książek kulinarnych na świecie w roku 2016. 

Charles Daigneault

grillmaster

Uczestnik i gwiazda 2. sezonu Master Chef. Na antenie TTV prowadził program kulinarny „Domówka”. Urodził się w kanadyjskim Saint-Jean-sur-Richelieu. W jego żyłach płynie krew francuska i indiańska – sam o sobie mówi, że w 1/8 jest Irokezem z plemienia Huronów. Kilka lat temu miłość ściągnęła go do Polski. Pierwszą potrawą, którą własnoręcznie przygotował, jak na Kanadyjczyka przystało, był… syrop klonowy. Dzisiaj gotowanie jest jego największą pasją. 

Marcin Duda

grillmaster

Marcin Duda prowadzi bistro „Śledzie z Bornholmu” i jest prawdziwym mistrzem w dziedzinie ryb. Na morskich smakach zna się jak mało kto, a jego doświadczenie i wiedza kulinarna sprawiają, że każde danie z owoców morza zyskuje nowy wymiar. Zapraszamy na jego wyjątkowe warsztaty, podczas których podzieli się swoim doświadczeniem i pasją do grillowania ryb!

Artur Kupczyk

grillmaster

Artur Kupczyk vel Ogniomistrz Art – kucharz, technolog żywienia, szef kuchni, trener zawodowy, gitarzysta, prozaik i poeta. Autor muzyki i tekstów. Executive Chef autorskiej Restauracji No19 by Ogniomistrz Art, Head Chef Akademii Kulinarnej GrillWeb, GrillMaster wiodących światowych marek grillowych, lider muzycznej formacji Strange.

Mariusz Jeznach

grillmaster

Mariusz Jeznach ma czterdziestoletnie doświadczenie w pracy w gastronomii w 5-gwiazdkowych hotelach i ekskluzywnych restauracjach. Inspiracje kulinarne czerpie pracując z kucharzami z całego świata. Członek i sędzia największej organizacji BBQ na świecie – KCBS. Uczestnik wielu konkursów Grillowych w Europie i w USA. Pasjonat dobrego, zdrowego jedzenia chcący podzielić się swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem kulinarnym.

Dominik Moskalenko

grillmaster

Uznany szef kuchni z bogatym doświadczeniem zawodowym. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ulicy Poznańskiej w Warszawie, a następnie zdobywał doświadczenie w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą. Pracował m.in. w warszawskim hotelu Bristol, gdzie miał okazję pracować u boku znanych mistrzów kuchni. Kolejne pięć lat spędził w Londynie, gdzie pracował w topowych restauracjach Le Caprice i Scotts Of Mayfair na stanowisku Chef de partie, a następnie awansował na pozycję Sous Chef.