Nasi grillmasterzy

GRILLMASTER

Dominik Moskalenko

Dominik to uznany szef kuchni z bogatym doświadczeniem zawodowym. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ulicy Poznańskiej w Warszawie, a następnie zdobywał doświadczenie w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą. Pracował m.in. w warszawskim hotelu Bristol, gdzie miał okazję pracować u boku znanych mistrzów kuchni. Kolejne pięć lat spędził w Londynie, gdzie pracował w topowych restauracjach Le Caprice i Scotts Of Mayfair, awansując na pozycję Sous Chef.

Po powrocie do Polski, Dominik został szefem kuchni w restauracji Pomidoro w podwarszawskim Konstancinie, gdzie zdobył uznanie wśród krytyków kulinarnych. Współpracował również z Wojciechem Modestem Amaro w restauracji Amber Room przy Polskiej Radzie Biznesu.

Dominik jest wyróżniany za swoje umiejętności kulinarne i pomysłowość w tworzeniu nowych dań. Obecnie jest ekspertem kulinarnym w firmie Sokołów, prowadzi własną restaurację Beef and Beer, oraz współwłaścicielem firmy „Sekrety Szefa Kuchni”, produkującej skoncentrowane wywary „Demi Glace”.