Dominik Moskalenko

Grill Master

Dominik to uznany szef kuchni z bogatym doświadczeniem zawodowym. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ulicy Poznańskiej w Warszawie, a następnie zdobywał doświadczenie w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą. Pracował m.in. w warszawskim hotelu Bristol, gdzie miał okazję pracować u boku znanych mistrzów kuchni. Kolejne pięć lat spędził w Londynie, gdzie pracował w topowych restauracjach Le Caprice i Scotts Of Mayfair na stanowisku Chef de partie, a następnie awansował na pozycję Sous Chef.
Po powrocie do Polski Dominik Moskalenko został szefem kuchni w restauracji Pomidoro w podwarszawskim Konstancinie, gdzie zdobył uznanie wśród krytyków kulinarnych.

Współpracował również z Wojciechem Modestem Amaro w restauracji Amber Room przy Polskiej Radzie Biznesu.
Dominik Moskalenko jest wyróżniany za swoje umiejętności kulinarne i pomysłowość w tworzeniu nowych dań.
Obecnie jest ekspertem kulinarnym w firmie Sokołów, a także prowadzi własną restaurację Beef and Beer. Jest również współwłaścicielem firmy „Sekrety Szefa Kuchni”, która produkuje skoncentrowane wywary „Demi Glace”.